Význam speciálních diagnostických metod pro diferencovanou léčbu přednádorových a nádorových stavů prsu - Vachoušek, Jaromír; Strnad, Pavel; Jandová, Anna; Šorfová, Jana; Smejkal, Vladimír; Čech, Evžen; Kaňková, Hana; Konopásek, Bohuslav; Lednický, Ladislav (Iga MZ ČR, 1997)
Dosud je provedeno 110 operací u benigních přednádorových onemocnění a 92 u maligních tumorů. Pacientkám před operací a dále v tříměsíčních intervalech je odebírána krev na hladinu LDV viru a antigenu Ca mammae. U žen jsou vyšetřeny hormonální receptory.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: protilátky virové; nádory prsu; Antibodies, Viral; biologické markery; gynekologie a porodnictví; Breast Neoplasms; endokrinologie; Biomarkers; LDH virus; Lactate dehydrogenase-elevating virus