Apomorfin a mechanismy dopaminergních funkcí u člověka - Růžička, Evžen; Tichý, Jiří; Roth, Jan; Jech, Robert; Mečíř, Petr; Línek, Vladimír; Kučerová, Olga (Iga MZ ČR, 1997)
Grantový projekt si klade za cíl objasnit dopaminergní mechanismy hybných a kognitivních funkcí. Apomorfin slouží jako mohutný agonista dopaminových receptorů k farmakologickému ovlivnění uvedených funkcí u pacientů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: receptory dopaminové; neurologie; Parkinsonova nemoc; Apomorphine; Receptors, Dopamine; Parkinson Disease; antagonisté dopaminu; apomorfin; Dopamine Antagonists