Studium antigenů T a Tn a protilátek anti-T a anti-Tn u různých neoplastických stavů - Písačka, Martin; Suttnar, Jiří; Bauer, Jan; Měřička, Otakar; Zatloukal, Petr; Trnka, Tomáš; Ježek, Jan; Velek, Jiří (Iga MZ ČR, 1996)
T/Tn antigeny se prokazují na karcinomech a modifikovaných erytrocytech. Imunizace T/Tn antigeny představuje možnost specifikace imunoterapie. Pro účely vývoje vakcin a detekce protilátek je izolován T antigen z erytrocytů a syntetizován Tn glykopeptid.XXX XXX XXX
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: onkologie; Antibodies, Neoplasm; antigeny nádorové; Antigens, Neoplasm; protilátky nádorové; alergologie a imunologie