Lipoprotein (A) u diabetes mellitus a jeho vztah k diabetické nefropatii - Vaverková, Helena; Chlup, Rudolf; Novotný, Dalibor; Ficker, Lubomír; Škrabalová, H; Králíčková, M (Iga MZ ČR, 1996)
Cílem je posoudit vztah lipoproteinu (a) k parametrům kompenzace diabetu, k mikroalbuminurii i manifestní diabetické nefropatii. Genealogickou stidií zhodnotit roli lipoproteinu (a) jako geneticky podmíněného rizikového faktoru diabetické nefropatie. XXXXXX XXX
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: diabetes mellitus; Diabetes Mellitus; diabetické nefropatie; Lipoprotein(a); Diabetic Nephropathies; lipoprotein (a); endokrinologie; vnitřní lékařství