Detekce magneziového deficitu orálním zátěžovým testem a vliv Mg suplementace na místní a celkovou únavu - Bartek, Josef; Vizinová, Helena; Jirka, Zdeněk; Ürge, Jan; Steidl, Ladislav; Bazala, Josef (Iga MZ ČR, 1996)
Detekce magneziového deficitu orálním zátěřovým testem, vliv Mg suplementace na únavu. Orální zátěžový magneziový test nebyl publikován. V souboru 44 probandů sledován účinek aplikace MG laktátu na ABR, na výkonost a únavu korelace s iMgTT a Ery-Mg. XXXXXX XXX
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: biochemie; Magnesium; Magnesium Deficiency; nedostatek hořčíku; hořčík; Fatigue; vnitřní lékařství; únava