Imunologické mechanismy v patogeneze poruch ženské plodnosti : sterility a opakovaného potrácení - Madar, Jindřich; Nouza, Karel; Chaloupková, Alena; Kinský, Radslav; Pěknicová, Jana; Kučera, Eduard; Pospíšil, Miloslav; Martínek, Jindřich; Nováková, Dana (Iga MZ ČR, 1998)
Projekt je zaměřen na zkoumání autoimunních a aloimunních příčin neplodnosti a opakovaného potrácení u žen. Cílem je přispět k objasnění patogenních mechanismů, upřesnit diagnostiku, navrhnout a v klinice prověřit vhodné léčebné postupy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: gynekologie a porodnictví; TROFOBLAST; Abortion, Habitual; Spermatozoa; Infertility, Female; Autoantibodies; ovarium; Ovary; Biomarkers; spermie; biologické markery; ženská infertilita; autoprotilátky; habituální potrat; alergologie a imunologie