Nové přístupy pro hojení ran očního povrchu a kůže - Čejková, Jitka (Iga MZ ČR, 1998)
Diagnostika příčin špatného hojení ran povrchu oka a kůže pomocí enzymatických márkrů a usnadnění hojení užitím hydrofilních polymerních materiálů jako provizorních krytů a nosičů lékových substancí,zejména růstových faktorů a inhibitorů proteáz.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: lékové transportní systémy; dermatovenerologie; Contact Lenses; antioxidancia; kathepsin B; beta-Galactosidase; volné radikály; hojení ran; Antioxidants; kontaktní čočky; oftalmologie; Cathepsin B; Free Radicals; beta-galaktosidasa; Drug Delivery Systems; Wound Healing