Diagnostika a léčba jaterní encefalopatie po vytvoření portosystémové spojky - Brůha, Radan; Petrtýl, Jaromír; Mareček, Zdeněk; Kaláb, Milan; Dufek, Vratislav; Urbánek, Petr (Iga MZ ČR, 1998)
Stanovit výskyt jaterní encefalopatie po TIPSu, stanovit rizik. faktory vzniku jaterní encefalopatie po TIPSu. Navrhnout léčeb.postup a přípravu před výkonem. Definovat vztah kapacity jater a portosystémového gradientu k jaterní encefalopatii po výkonu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: transjugulární intrahepatální portosystémový zkrat; Hepatic Encephalopathy; gastroenterologie; Portasystemic Shunt, Transjugular Intrahepatic; jaterní encefalopatie