Stanovení optimálního způsobu diagnostiky a léčby pozdních stádií lymeské boreliózy za účelem prevence recidiv a komplikací - Černý, Zdeněk; Blažíková, Ivana; Šnelerová, Marta (Iga MZ ČR, 1998)
Diagnostika a léčba lymeské boreliózy má řadu ne zcela dokonale objasněných problémů.Chybí jednotná optimální interpretace výsledků serologických vyšetření což vede k častým diagnostickým chybám.S tím souvisí i řada léčebných neúspěchů. Úkolem projektu je nalézt optimální postup pro rychlé a přesné potvrzení diagnózy lymeské choroby a stanovení nejúčinějšího a nejekonomičtějšího způsobu antibiotické léčby jednotlivých klinických forem boreliózy k zabránění relapsů a chronizace choroby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: chemie, klinická chemie; lymeská nemoc; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; infekční lékařství; parazitologie; Lyme Disease