Biomarkery exposice genotoxicky působícím faktorům ve vztahu k hladině toxických kovů a benefitních prvků v populaci - Rössner, Pavel; Bavorová, Hana; Beneš, Bohuslav; Černá, Milena; Medková, Jarmila; Očadlíková, Danuše; Podstatová, Hana; Spěváčková, Věra; Šmíd, Jiří (Iga MZ ČR, 1998)
Obsah a vzájemný poměr toxických a protektivních prvků v organismu má významnou úlohu při expresi nádorových onemocnění.Údaje o výskytu těchto látek v populaci a o jejich vztahu k biomarkerům exposice látkám s pozdními účinky jsou nedostatečné.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: cytogenetika; Metals; Biomarkers; toxikologie; kovy; biologické markery; Cytogenetics; embryologie a teratologie; genetika, lékařská genetika