Význam analýzy žluče pro monitorování pooperačního průběhu nemocných po transplantaci jater - Marečková, Olga (Iga MZ ČR, 1998)
Tvorba žluče je jednou z hlavních funkcí jater. Cílem projektu je zhodnotit význam biochemického vyšetření žluče pro monitorování pooperačního průběhu, vlivu léčby a diferenciální diagnostiku dysfunkce u nemocných po transplantaci jater.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: kyselina ursodeoxycholová; přežívání štěpu; Ursodeoxycholic Acid; gastroenterologie; transplantologie; Graft Survival; žluč; Postoperative Care; transplantace jater; Liver Transplantation; pooperační péče; Bile