Úloha cytokinů a lipoperoxidací v rozvoji diabetické nefropatie - Čertíková-Chábová, Věra; Perušičová, Jindra; Tesař, Vladimír; Žabka, Jiří; Merta, Miroslav; Rychlík, Ivan; Zima, Tomáš; Bradová, Vlasta; Štípek, Stanislav (Iga MZ ČR, 1998)
Grant se zaměřuje na úlohu cytokinů (TGF-beta, TNF-alfa, IL-8 a IL-6 ) v progresi diabetické nefropatie a ovlivnění hladin léky používanými u diabetické nefropatie. Zároveň je ve stejných souvislostech sledována úroveň lipoperoxidace.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Immunity, Cellular; vnitřní lékařství; oxidační stres; cytokiny; diabetické nefropatie; Cytokines; Diabetic Nephropathies; buněčná imunita; Oxidative Stress; Interleukins; interleukiny