Studium střevní propustnosti v závislosti na poškození tenkého střeva a možnosti léčebného ovlivnění - Kohout, Pavel; Brátová, Miluše; Maňák, Jan; Zadák, Zdeněk (Iga MZ ČR, 1998)
Zavedení vyšetření střevní propustnosti roztokem s laktulosou,mannitolem a xylosou, posouzení výpovědní hodnoty u chorob tenkého střeva a stavů s předpokládaným poškozením střevní bariéry.Pokus o ovlivnění střevní bariéry léčbou a typem výživy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Intestine, Small; tenké střevo; Permeability; nemoci střev; gastroenterologie; permeabilita; Intestinal Diseases