Kvalita života nemocných bronchiálním astmatem, alergickými rýmami a chronickou bronchitidou - Vondra, Vladimír; Reisová, Markéta (Iga MZ ČR, 1999)
Vytvoři ,ověřit a navrhnout k zavedení do ČR do praxe v pneumologii a alergologii optimální hodnocení kvality života u nemocných s bronchiálním astmatem,chronickou bronchitidou a alegickými rýmami.Dotazníková metoda bude respektovat kriteria nemocí.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: stupnice dopadu nemoci na kvalitu života; kvalita života; průzkumy a dotazníky; činnosti denního života; Activities of Daily Living; obstrukční plicní nemoci; Sickness Impact Profile; Surveys and Questionnaires; pneumologie a ftizeologie; Quality of Life; Lung Diseases, Obstructive; demografie; alergologie a imunologie