Lipoperoxidace, stav antioxidativního aparátu a význam volných kyslíkových radikálů u nemocných v průběhu umělé plicní ventilace a odvykání od ventilátoru - Černý, Vladimír; Živný, Pavel; Dostál, Pavel; Černá Pařízková, Renata (Iga MZ ČR, 1999)
Sledování stupně lipoperoxidace a stavu antioxidativního aparátu u nemocných v průběhu odvykání od ventilátoru a posouzení korelace mezi stupňěm lipoperoxidace,úrovní antioxidativní ochrany organismu a dobou ventilační podpory u nemocných.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: biochemie; reaktivní formy kyslíku; peroxidace lipidů; cytokiny; umělé dýchání; Lipid Peroxidation; antioxidancia; Ventilator Weaning; odpojení od ventilátoru; Cytokines; Antioxidants; Reactive Oxygen Species; Respiration, Artificial; anesteziologie a intenzivní lékařství; volné radikály; Free Radicals