Chrápání a poruchy spánku z pohledu otolaryngologa - Vokurka, Jan; Jakoubková, Stanislava; Čelakovský, Petr; Lánský, Miroslav; Vaňásková, Zuzana (Iga MZ ČR, 1999)
Pomocí přístroje pro registraci některých parametrů/oxygenace,srdeční činnost atd./vyšetřit závažnost poruchy spánku,pomocí endoskopických metod a funkčních metod/např.rinomanometrie/určit zda příčina poruchy je umístěna v horních cestách dýchacích. Odpovídajícím chirurgickým výkonem vytvořit předpoklady pro normální anatomickou stavbu a funkci horních cest dýchacích.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Laser Therapy; otorinolaryngologie; syndromy spánkové apnoe; Polysomnography; uvula palatina; Palate, Soft; polysomnografie; Snoring; Sleep Wake Disorders; patro měkké; Uvula; laserová terapie; Sleep Apnea Syndromes; chrápání; poruchy spánku a bdění