Léčba polymyozitidy a dermatomyozitidy methotrexatem a cyklosporinem A a nové možnosti hodnocení aktivity onemocnění - Vencovský, Jiří (Iga MZ ČR, 1999)
Bude sledována léčba methotrexatem a cyklosporinem A u nemocných s polymyositidou a dermatomyositidou,provedeno MRI svalů a potlačením tuku,hodnocena aktivita stanovením IL-1RA a s TNFR.Bude stanoveno zastoupení polymorfních variant genu IL-IRA. U resistentních případů na dosavadní léčbu bude zjištěn přínos podání intravenosních imunoglobulínů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: longitudinální studie; Dermatomyositis; Methotrexate; Creatine Kinase; interleukin-1; Interleukin-1; cyklosporin; kreatinkinasa; Polymyositis; polymyozitida; methotrexát; revmatologie; dermatomyozitida; Longitudinal Studies; Cyclosporine