Zdravotní, psychologické a sociální aspekty migrace : longitudinální studie zdravotního stavu a sociální problematiky rozdílných, potenciálně rizikových skupin migrujících osob ; Determinanty zdraví romské populace : pilotní studie - Nesvadbová, Libuše; Rutsch, Jan; Sojka, Stanislav; Kroupa, Aleš; Vajnarová, Ivana (Iga MZ ČR, 1999)
Longitudinální studie potencionálně rizikových skupin obyvatelstva - migrantů zaměřená na analýzu zdravotního stavu a sociální problematiku těchto skupin.Cílem je vytvoření podkladů pro strategii zdravotní péče o migranty.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Population Dynamics; Health Status Indicators; longitudinální studie; Adaptation, Psychological; sociální přizpůsobení; Social Adjustment; Romové; veřejné zdravotnictví; demografie; Longitudinal Studies; sociologie; Roma; ukazatele zdravotního stavu; adaptace psychologická; populační dynamika