Spánkový apnoický syndrom - Šonka, Karel; Dostálová, Simona; Klozar, Jan; Nevšímalová, Soňa; Obenberger, Jiří; Pretl, Martin; Rambousek, Petr; Seidl, Zdeněk (Iga MZ ČR, 1999)
Na podkladě komplex.vyšetřování nemocných se spánkovým apnoickým syndromem-SAS (noční monitorování,CT faryngu, kraniometrie,ORL vyšetření) budou hledány typické změny horních cest dýchacích a jejich význam pro terapii SAS
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Sleep Wake Disorders; Medical History Taking; kefalometrie; pneumologie a ftizeologie; Sleep Apnea Syndromes; Cephalometry; Longitudinal Studies; neurologie; otorinolaryngologie; Diagnosis, Differential; longitudinální studie; polysomnografie; poruchy spánku a bdění; Polysomnography; syndromy spánkové apnoe; anamnéza; diferenciální diagnóza