Autologní transplantace ex vivo čistěné kostní dřeně u dětí s high risk neuroblastomem - Koutecký, Josef; Kavan, Petr; Kobylka, Petr; Skála, Josef; Šmelhaus, Vratislav; Eckschlager, Tomáš; Kodet, Roman; Mališ, Josef; Staňková, Jitka; Kvěch, Josef (Iga MZ ČR, 1999)
Transplantace kostní dřeně u dětí s pokročilým neuroblastomem je jedinou léčbou zlepšující jejich prognózu. Ex vito čištění kostí dřeně deferoxaminem prokazatelně snižuje nebezpečí kontaminace štěpu reziduálními buňkami.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: ganglioneuroblastom; transplantace hematopoetických kmenových buněk; Infant; Transplantation, Autologous; diferenciální diagnóza; neuroblastom; kojenec; dítě; Ganglioneuroblastoma; Hematopoietic Stem Cell Transplantation; Child; autologní transplantace; Diagnosis, Differential; klinické protokoly; onkologie; hematologie a transfuzní lékařství; Czech Republic; Neuroblastoma; Clinical Protocols; Česká republika