Erytrocytární zink-protoporfyrin, nespecifická fluorescence endogenních a exogenních fluoroforů plasmy - Janoušek, Stanislav; Malina, Lubor; Rosa, Ladislav; Pokorný, Rajmund; Roth, Zdeněk (Iga MZ ČR, 1999)
Předkládaná studie chce dokumentovat význam hodnoty erytrocytárního zink-protoporfyrinu pro hodnocení železodeficitních stavů různé etiologie i dalších poruch krvetvorby,včetně interference endogenních a exogeních fluoroforů plasmy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: environmentální vědy; transferin; Erythropoiesis; Infant; dítě; biologické markery; Biomarkers; železo; Protoporphyrins; znečištění ovzduší; Air Pollution; erytropoéza; Transferrin; vnitřní lékařství; Fluorometry; deficit železa; protoporfyriny; kojenec; Iron; Child; Iron Deficiencies; fluorometrie