Nové směry v léčbě cystické fibrózy - Vávrová, Věra; Zemková, Daniela; Pohunek, Petr; Tomášová, Helena; Macek, Milan; Koloušková, Stanislava; Smolíková, Libuše; Bartošová, Jana; Nevolová, Pavla; Zapletal, Alois; Macek, Milan; Nevoral, Jiří; et al. (Iga MZ ČR, 1999)
Ověření vlivu léčby rekombinantní lidskou DNázou a antiproteasami na klinický průběh nemoci.Podávání perorální vakciny proti Burkholderia cepacia. Měření transepiteliálního rozdílu potenciálů.Zlepšení stavu výživy.Vztah genotypu a fenotypu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Pseudomonas aeruginosa; Cystic Fibrosis; genetika, lékařská genetika; Prenatal Diagnosis; pneumologie a ftizeologie; registrace; embryologie a teratologie; alergologie a imunologie; Exercise Therapy; prenatální diagnóza; Cystic Fibrosis Transmembrane Conductance Regulator; kvalita života; protein CFTR; terapie cvičením; cystická fibróza; Quality of Life; Registries