Zdokonalení časné prenatální diagnostiky a prevence využitím PAPP-A proteinu, hCG v séru těhotných v I. trimestru - Macek, Milan; Kulovaný, Eduard; Hájek, Zdeněk; Cechnerová, Dagmar; Tomášová, Helena; Chudoba, Daniel; Novotná, Drahuše; Nováková, Jana; Vilímová, Šárka; Krutílková, Věra; Pfeifer, Ivan; Kofer, Josef; et al. (Iga MZ ČR, 1998)
Určení normálních a patologických hladin PAPP-A proteinu a HCG v seru těhotných k detekci poruch vývoje embrya, k prenatální diagnose a prevenci nejčastějších těžkých chromosomálně podmíněných vad-trisomií chromosomů 21,18 a 13 už v I.semestru gravidity.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: genetické poradenství; prenatální diagnóza; embryologie a teratologie; genetika, lékařská genetika; gynekologie a porodnictví; vrozené poruchy metabolismu; ultrasonografie prenatální; Prenatal Diagnosis; chemie, klinická chemie; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Genetic Counseling; Ultrasonography, Prenatal; cytogenetika; Genetic Diseases, Inborn; genetické nemoci vrozené; Cytogenetics; Genetic Testing; Metabolism, Inborn Errors; genetické testování