Elektroforéza lipoproteinů v diferenciální diagnostice dyslipoproteinémií - Wichterle, Dan (Iga MZ ČR, 1999)
Standardizace metodiky vyhodnocování elektroforeogramů lipoproteinů na agaroze s dlouhou dráhou dělení pomocí počítačově asistovaného semiautomatického rozměření. Hlavní důraz bude kladen na zlepšení predikace zvýšené hladiny Lp/a/ pomocí identifikace přítomnosti pomalé pre-beta frakce.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: elektroforéza; hyperlipoproteinemie; imunoelektroforéza; Medical Informatics; lékařská informatika; apolipoproteiny E; Immunoelectrophoresis; Electrophoresis; chemie, klinická chemie; Hyperlipoproteinemias; LDL-cholesterol; Apolipoproteins E; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; vnitřní lékařství; Cholesterol, LDL; HDL-cholesterol; Cholesterol, HDL