Neinvazivní a pacienta nezatěžující detekce vad pohybového aparátu jako předpoklad racionální prevence a terapie - Janda, Vladimír; Trnka, Jan; Formánek, Pavel; Veverková, Michaela (Iga MZ ČR, 1999)
Optické topografické metody stínové a počitačové moiré, metoda promítané mřížky a následný počítačově zpracovaný digitalizovaný obraz umožní určení jemných poruch statiky a kvality svalového systému lépe než pouhé klinické vyšetření. Vývoj objektivních optických metod a jejich aplikace na živý organismus se zaměřením na časnou detekci pohybových poruch a preventivní a terapeutické reakce.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Lordosis; muskuloskeletální nemoci; Research Design; Research; Musculoskeletal Diseases; Scoliosis; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; management, organizace a řízení zdravotnictví; výzkum; Musculoskeletal Physiological Phenomena; muskuloskeletální systém - fyziologické jevy; výzkumný projekt; Moire Topography; ortopedie; Electromyography; chemie, klinická chemie; moire topografie; skolióza; lordóza; elektromyografie