Prověření možnosti nepříbuzenských transplantací kostní dřeně se štěpem od dobrovolných českých dárců - Koza, Vladimír (Iga MZ ČR, 1999)
Zjistit pravděpodobnost nalezení nepříbuzného dárce pro transplantaci kostní dřeně u indikovaných pacientů. K tomuto účelu bude využíván český Centrální registr dárců kostní dřeně disponující cca 8000 odborníky.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: HLA antigeny; registrace; Bone Marrow Transplantation; žijící dárci; Transplantation Conditioning; Registries; Living Donors; reakce štěpu proti hostiteli; Czech Republic; HLA Antigens; Graft vs Host Reaction; příprava pacienta k transplantaci; hematologie a transfuzní lékařství; transplantace kostní dřeně; transplantologie; Česká republika