Regrese hypertrofie levé komory dlouhodobě po náhradě aortální chlopně : vliv růstových faktorů - Hrudová, Jana; Horký, Karel; Jindra, Antonín; Jáchymová, Marie; Vondráček, Vladimír; Linhart, Aleš (Iga MZ ČR, 1999)
Sledování regrese hypertrofie levé komory u pacientů s aortální chlopenní vadou, u nichž je operačně odstraněna zátěž levé komory.Studium vlivu růstových faktorů je v literatuře ojedinělé.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Echocardiography; Endothelin-1; srdeční chlopně umělé; kardiologie; endotelin-1; subvalvulární aortální stenóza; plicní hypertenze; angiologie; Hypertrophy, Left Ventricular; hypertrofie levé komory srdeční; prospektivní studie; Aortic Stenosis, Subvalvular; Hypertension, Pulmonary; echokardiografie; Heart Valve Prosthesis; Prospective Studies