Účast nereceptorových tyrosin-specifických proteinkinas Src a Syk na přenosu signálu v lymfatických buňkách - Tuháčková, Zdena (Iga MZ ČR, 1999)
Studiem vlastností purifikované bílkoviny p72syk je možné přispět k objasnění nového regulačního mechanismu, kterým jsou zřejmě nereceptorové tyrosin-specifické proteinkinasy Syk zapojeny do kontroly aktivity Src proteinů v hematopoietické buňce. Poznatky získané studiem Syk proteinů v hematopoietických buňkách mohou být cenné pro porozumění mechanismům regulujícím aktivitu proteinů Src také v buňkách nehematopoietických a pro objasnění příčin zvýšené aktivity Src během nádorového bujení.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Receptors, Interleukin-2; fosforylace; Polyenes; Disease Models, Animal; Signal Transduction; Protein Kinases; modely nemocí na zvířatech; signální transdukce; proteinkinasy; polyeny; receptory interleukinu-2; Phosphorylation; biologie; skupina kinas odvozených od src-genu; src-Family Kinases; alergologie a imunologie