Registr pacientů s Alzheimerovou chorobou - Jirák, Roman; Obenberger, Jiří; Kupka, Karel; Rypáčková, Blanka; Krásenský, Jan; Johannová, Andrea; Turek, Tomáš; Preiss, Marek; Uhrová, Tereza; Zemková, Pavla; Šrutová, Ludmila; Zvára, Karel (Iga MZ ČR, 1999)
Vyšetření pacientů s incip.demencí různými metodami (klin.neurol.a psychiatricky,neuropsychologicky,geneticky,elektrofysiologicky,aj).Výsledky budou vzájemně korelovány.Pokus najít optimální baterii vyšetření pro včasnou diagnostiku Alzheimerovy choroby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Registries; Alzheimerova nemoc; Hippocampus; apolipoproteiny E; vaskulární demence; Databases as Topic; registrace; Dementia, Vascular; hipokampus; psychiatrie; Apolipoproteins E; databáze jako téma; Alzheimer Disease; Tomography, X-Ray Computed; neurologie; počítačová rentgenová tomografie