Klonální hematopoéza u myelodysplastického syndromu - Beličková, Monika (Iga MZ ČR, 2000)
Cílem projektu je sledování vzniku klonální hematopoézy mononukleárů, granulocytů, B lymfocytů, T lymfocytů a CD34+ buněk u pacientů s MDS a přispět tak k objasnění vzniku maligní transformace krevních buněk. V klinické praxi pak určení klonality znamenáidentifikaci leukemického klonu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: indukce remise; polymerázová řetězová reakce s reverzní transkripcí; chemie, klinická chemie; hematopoéza; elektroforéza kapilární; Electrophoresis, Capillary; Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction; Polymorphism, Genetic; Remission Induction; hematologie a transfuzní lékařství; Hematopoiesis; biologie; myelodysplastické syndromy; polymorfismus genetický; Myelodysplastic Syndromes