Vliv normalizace izolovaně zvýšeného TSH (tyroideu stimulujícího hormonu) na evokované kognitivní potenciály - Jenšovský, Jiří; Růžička, Evžen; Hejduková, Blanka; Jech, Robert; Špačková, Nataša (Iga MZ ČR, 2000)
Cílem je zjistit,zda u osob se subklinickou hypotyreosou jsou přítomny změny evokovaných kognitivních potenciálů a zda jsou tyto ovlivnitelné normalizací TSH při léčbě tyroxinem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Hypothyroidism; Personality Inventory; kognitivní evokované potenciály P300; Event-Related Potentials, P300; Thyroxine; osobnostní dotazník; Thyroid Hormones; endokrinologie; hormony štítné žlázy; thyroxin; hypotyreóza; Wechsler Scales; Wechslerovy škály; neurologie