Vliv 7-denní infúzní léčby prostaglandinem E 1 versus dobutaminem na renální funkce u těžkého srdečního selhání - Vítovec, Jiří; Špinar, Jindřich; Pluháček, Luděk; Toman, Jiří; Pacher, R; Špinarová, Lenka; Kubecová, L; Ohnútková, P; Wimmer, A; Stanek, B (Iga MZ ČR, 2000)
Srovnání hemodynamických, renálních a neurohumorálních účinků prostaglandinu (PGEI) s dobutaminem u nemocných s těžkým srdečním selháním. Farmakodynamická, hemodynamická a prognostická studie.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: kardiologie; hemodynamika; Dobutamine; Heart Failure; Hemodynamics; hodnoty glomerulární filtrace; angiologie; intravenózní infuze; srdeční selhání; dobutamin; echokardiografie; farmakoterapie; Echocardiography; Infusions, Intravenous; Glomerular Filtration Rate; prostaglandiny E; Prostaglandins E