Možnosti racionální prevence a terapie prekanceróz a časných stadií karcinomů děložního hrdla a vulvy - Citterbart, Karel; Rob, Lukáš; Robová, Helena; Vonka, Vladimír (Iga MZ ČR, 2000)
Identifikace nejrizikovějších skupin pro vznik, perzistenci, recidivy prekanceróz a karcinomů cervixu a vulvy s využitím molekulárně biologického průkazu HPV-DNA pomocí polymerázové řetězové reakce a serologického průkazu specifických protilátek. Výsledky Výsledky prospektivního vyhodnocení studie budou využity pro racionalizaci metodiky skríningového programu a managementu léčby vulvárních a cervikálních prekanceróz v České republice.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Precancerous Conditions; dysplazie děložního hrdla; Uterine Cervical Dysplasia; Polymerase Chain Reaction; polymerázová řetězová reakce; onkologie; Papillomaviridae; Mass Screening; chemie, klinická chemie; nádory vulvy; gynekologie a porodnictví; prekancerózy; plošný screening; nádory děložního čípku; Uterine Cervical Neoplasms; Vulvar Neoplasms