Úloha genetických faktorů a vliv hmyzího přenašeče na vnímavost k Leishmania major - Lipoldová, Marie; Volf, Petr; Nohýnková, Eva (Iga MZ ČR, 2000)
Užití modelu rekombinantních kongenních kmenů pro určení polohy genů, které kontrolují vnímavost k Leishmania major a studium interakce těchto genů se slinami přenašeče Phlebotomus sp. Izolace aktivní složky slin.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: infekce přenášené vektorem; Insecta; Leishmaniasis; Parasitic Diseases; leishmanióza; Disease Vectors; parazitologie; parazitární nemoci; biologie; hmyz; interakce hostitele a parazita; Host-Parasite Interactions