Lupoidní nefritida : účinné imunosupresivní léčení a prognóza onemocnění - Dostál, Ctibor (Iga MZ ČR, 2000)
Postižení ledvin u SLE znamená stále špatnou prognózu pro život nemocného.Účinnou léčbu představuje podávání cyklofosfamidu nebo cyklosporinu,studované v rámci grantu IGA MZ ČR 2148-3,které přineslo významné originální výsledky. výsledky. Cílem navrhované studie vpřímé návaznosti na shora uvedené výsledky výsledky je zhodnotit v delším časovém odstupu trvání příznivého léčebného efektu, výskyt výskyt nežádoucích toxických projevů včetně malignity a pozitivní ovlivnění prognózy nemocného.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Lupus Erythematosus, Systemic; alergologie a imunologie; nefrologie; indukce remise; Lupus Nephritis; systémový lupus erythematodes; Prognosis; Cyclosporine; Remission Induction; prognóza; farmakoterapie; cyklosporin; nefritida při lupus erythematodes