Žlučové glykoproteiny jako nositelé pronukleační aktivity a markery maligních procesů ve žluči a žlučových cestách - Mareček, Zdeněk (Iga MZ ČR, 2000)
Úkolem studie je: detekce ConA pozitivních glykoproteinů ve žluči. Charakterizace proteinu s pronukleační aktivitou z ConA negativní frakce. Identifikace proteinů vázaných na cholesterolové micely a ověření vztahu pronukleačních proteinů k nádorovým markerům.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: cholelitiáza; Chromatography, High Pressure Liquid; glykoproteiny; Cholelithiasis; Biomarkers, Tumor; fosfolipidy; aminopeptidasy; Aminopeptidases; Phospholipids; Immunochemistry; gastroenterologie; Glycoproteins; imunochemie; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; nádorové biomarkery; biochemie