Stanovení rizika trombózy u osob s pozitivními antifosfolipidovými protilátkami - Buliková, Alena; Matýšková, Miloslava; Zavřelová, Jiřina; Fojtík, Zdeněk; Tobolíková, Věra; Kubešová, Barbara (Iga MZ ČR, 2000)
Vyšetřením různých skupin jedinců (zdraví dárci krve,nemocní s revmatickým onemocněním,nemocní s nádory) získáme heterogenní skupinu osob s různými typy APA.Budou rozděleni na skupinu s manifestací trombózy a bez ní. Porovnáním obou skupin v různých parametrech vytypujeme data,která jsou statisticky významná pro posouzení trombofolního rizika při zjištění antifosfolipidové protilátky.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Clinical Laboratory Techniques; chemie, klinická chemie; Thrombosis; klinické laboratorní techniky; senzitivita a specificita; systémový lupus erythematodes; Antibodies, Antiphospholipid; Sensitivity and Specificity; Mass Screening; plošný screening; antifosfolipidové protilátky; Biomarkers; hematologie a transfuzní lékařství; biologické markery; trombóza; Lupus Erythematosus, Systemic; alergologie a imunologie