Fototoxické účinky xenobiotik : testovací systém in vitro - Jírová, Dagmar (Iga MZ ČR, 2000)
Vytvoření alternativní metody in vitro pro testování fototoxicity xenobiotik,, která omezí testování na zvířatech. Využije tkáňovou kulturu stabilizovaných linií buněk a detekci účinku na celulární a subcelulární úrovni fluorimetricky.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Neoplasms; environmentální vědy; xenobiotika; fotosenzibilizující látky; nádory; 3T3 Cells; experimentální medicína; Photochemotherapy; Xenobiotics; terapie ultrafialovými paprsky; fotochemoterapie; Ultraviolet Therapy; Photosensitizing Agents; toxikologie; fluorometrie; Fluorometry; buňky 3T3