Protinádorové DNA vakciny - Vonka, Vladimír (Iga MZ ČR, 2000)
Inokulací virové DNA navodit imunitu proti nádorům vyvolaným viry.Využít DNA kodující pro cytokiny k posílení protinádorové imunity.Modifikovat geny pro virové onkoproteiny tak, aby si zachovaly imunogennost, ale ztratily transformační schopnost.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: onkologie; Cell Transformation, Neoplastic; Immunization; virus myší leukemie Friendové; DNA vakcíny; Papillomaviridae; Vaccines, DNA; Cancer Vaccines; Friend murine leukemia virus; Disease Models, Animal; modely nemocí na zvířatech; imunizace; alergologie a imunologie; nádorová transformace buněk; experimentální medicína; protinádorové vakcíny