Studium virové resistence při léčbě AIDS inhibitory HIV proteasy - Konvalinka, Jan; Weber, Jan; Majerová, Taťána; Švec, Martin; Mlčochová, Petra; Šponarová, Jana; Ruml, Tomáš; Staňková, Marie; Machala, Ladislav; Sedláková, Jarmila; Stašková, Zdenka (Iga MZ ČR, 2000)
Z lymfocytů pacientů s AIDS léčených inhibitory proteasy HIV budou sekvenovány a charakterisovány in vitro i ve tkáňové kultuře mutanty proteasy, resistentní vůči původnímu inhibitoru, a otestovány pomocí panelu struktuálně rozdílných inhibitorů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Acquired Immunodeficiency Syndrome; antibiotická rezistence; Drug Resistance, Microbial; dermatovenerologie; Models, Molecular; molekulární modely; HIV PROTEASA - INHIBITORY; molekulární struktura; virologie; AIDS; biologie; Molecular Structure