Biomarkery pro optimalizaci léčby sarkomů měkkých tkání - Žaloudík, Jan; Dušek, Ladislav; Vagunda, Václav; Hušek, Karel; Hajdúch, Marián; Janíček, Pavel; Domanská, Olga; Regner, Břetislav; Štěrba, Jaroslav; Talač, Robert; Jelínek, Oldřich; Černý, Jaromír; et al. (Iga MZ ČR, 2000)
Projekt je snahou o zavádění molekulárně-biologických metod do diagnostiky sarkomů měkkých tkání /SMT/ pro individualizované klinické rozhodování o optimálním léčebném postupu využitím biomarkerů s prediktivní hodnotou. U sarkomů měkkých tkání budou korelovány s klinickými parametry exprese c-myc, PDGF,FGF,Ki67,p53,p21,mdm2,Fas,Fas ligand, ICEp10,DNA profilu, apoptosis TUNEL technikou a chemoresistence in vitro MTT testem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: imunohistochemie; Multivariate Analysis; dospělí; Immunohistochemistry; Biomarkers, Tumor; Sarcoma; Child; sarkom; Infant; dítě; nádorové biomarkery; kojenec; statistika, zdravotnická statistika; multivariační analýza; Adult; onkologie