Funkční ovariální hyperandrogenismus a syndrom polycystických ovarií : možnosti terapeutického ovlivnění - Vrbíková, Jana (Iga MZ ČR, 2001)
Diagnostika funkčního ovariálního hyperandrogenismu u postpubertálních dívek a dospělých žen a využitím ACTH, GnRH analogového a dexamatasonsupresního testu, diagnostika poruch sekrece a účinnosti inzulínu u tohoto syndromu, terapie metforminem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: gynekologie a porodnictví; inzulin; Metformin; endokrinologie; Insulin; Homocysteine; inzulinová rezistence; Polycystic Ovary Syndrome; syndrom polycystických ovarií; homocystein; Insulin Resistance; Hyperandrogenism; metformin; hyperandrogenismus