Kvantitativní hodnocení vlivu biofyzikálních charakteristik pacientů na výsledky terapie karcinomů štítné žlázy 131I - Heřmanská, Jindřiška (Iga MZ ČR, 2001)
Vhodná léčba karcinomu štítné žlázy pomocí 131 I destruuje nádor a nikoliv tkáň zdravou. Kompromis je určen osobní biokinetikou, jejíž kvalitní odhad řešitelé navrhli. Projekt připraví klinicky použitelnou optimalizaci podávání 131 I. Díky tomu bude možné zkvalitnit léčbu, radiační ochranu i provozní ekonomiku. K tomu se objektivně vyhodnotí vliv individuální biokinetiky a podané terapeutické aktivity 131 I na výsledky léčby. Potřebná data i metodika jsou k dispozici.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Thyroid Neoplasms; statistické modely; nádory štítné žlázy; radioizotopy jodu; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Models, Statistical; endokrinologie; Radiation Dosage; Iodine Radioisotopes; Dose-Response Relationship, Radiation; vztah dávky záření a odpovědi; onkologie; dávka záření