Vztah Leidenské mutace faktoru V (VR506G), systému ABO krevních skupin a trombózy - Matýšková, Miloslava; Zavřelová, Jiřina; Janků, Libuše; Vorlová, Zdeňka; Hrachovinová, Ingrid (Iga MZ ČR, 2001)
Určení krevních skupin systému ABO u osob s trombózou v osobní či rodinné anamnéze vyšetřených na vrozené rizikové faktory trombofilie zjistíme zastoupení krevních skupin v tomto souboru,který srovnáme s výskytem krevních skupin v souboru dárců krve. Porovnáním výskytu krevní skupiny ABO u skupin s FVL a trombózou a FVL bez trombózy zjistíme zda určitá krevní skupuina zvyšuje trombofilní riziko FVL.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: trombóza; Thrombosis; rezistence k aktivovanému proteinu C; Activated Protein C Resistance; hematologie a transfuzní lékařství; Factor V; faktor V; trombofilie; Thrombophilia