Syndrom hypoplastického levého srdce : morfologické spektrum a možnosti chirurgického řešení - Tláskal, Tomáš; Povýšilová, Viera; Škovránek, Jan; Vojtovič, Pavel; Gebauer, Roman; Hučín, Bohumil; Matějka, Tomáš; Vondrys, David (Iga MZ ČR, 2001)
Syndrom hypoplastického levého srdce je kritická vrozená srdeční vada, dosud u nás neoperovatelná. Vada se vyskytuje v širokém spektru změn levé komory, mitrální a aortální chlopně a aorty. Cílem projektu je morfologická studie preparátů srdce s hypoplastickým levým srdcem se zaměřením na struktury důležité z hlediska Norwoodovy operace. Nálezy budeme korelovat s klinickým a echografickým nálezem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: chirurgie; kardiochirurgické výkony; Hypoplastic Left Heart Syndrome; Cardiac Surgical Procedures; syndrom hypoplazie levého srdce; kardiologie