Sevofluran v anestezii popálených - Málek, Jiří; Jandová, Jaroslava; Šimánková, Eva; Brož, Ludomír (Iga MZ ČR, 2002)
U 30 dospělých a 30 pediatrických pacientů se závažným popálením bude provedeno srovnání dosud užívané anestezie ketaminem s novým inhalačním anestetikem sevofluranem. Srovnávacími kriterii bude průběh anestezie, vliv na vitální funkce a vedlejší účinky.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: methylethery; anestetika celková; traumatologie; Anesthesia, General; Anesthetics, General; celková anestezie; popálení; Burns; anesteziologie a intenzivní lékařství; Methyl Ethers