Diferenciální diagnostika difusního axonálního poranění - Štefan, Jiří; Kellerová, Valja; Neuwirth, Jiří; Adámek, Tomáš; Štěňhová, Helena; Vyhnánek, František; Šturma, Jan; Pachl, Jan (Iga MZ ČR, 2002)
U závažných úrazů hlavy bude vypracován standardní postup pro rychlou diferenciální diagnostiku DAI a ložiskových poranění mozku. Budou prováděna pro diagnosu rozhodující vyšetření EEG, CT., NMR a u letálních úrazů morfologická .
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: uzavřené poranění hlavy; Head Injuries, Closed; DIFÚZNÍ AXONÁLNÍ PORANĚNÍ; traumatologie; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; neurologie