Detekce a ex-vivo eliminace reziduálních nádorových buněk perzistujících v autologních hematopoetických štěpech s protekcí kmenových buněk amifostinem u dětí - Kavan, Petr; Koutecký, Josef; Eckschlager, Tomáš; Kobylka, Petr; Sumerauer, David; Matějčková, Šimona; Hrubá, Alena; Kodet, Roman; Vícha, Aleš; Staňková, Jitka (Iga MZ ČR, 2002)
Předpokládáme,že výsledky AHSCT u dětí s neuroblastomem,Ewingovým sarkomem a rabdomysarkomem jsou nepříznivě ovlivněnyvysokou příměsí nádorových buněk.Cílem projektu je zvýšit bezpečnost AHSCT a to dvojí cestou: a)citlivější detekcí (RT-PCR)minimální residuální choroby (PGP9.5 a tyrosin hydroxylázy,t(11;22),t(21;22),t(7;22) t(2;13),(q35;g35).b)purginem štěpu mafosfamidem se současnou kultivací kmenových buněk ex-vivo s cytoprotektivní látkou amifostinem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: hematopoetické kmenové buňky; onkologie; Neoplasm, Residual; hematologie a transfuzní lékařství; transplantace hematopoetických kmenových buněk; Hematopoietic Stem Cells; čištění kostní dřeně; etoposid; Etoposide; Bone Marrow Purging; Hematopoietic Stem Cell Transplantation; reziduální nádor