Imunologická diagnostika autoimunitních polyneuropatií a ověření úspěšnosti imunomodulační terapie - Piťha, Jiří; Ambler, Zdeněk; Kadaňka, Zdeněk; Mazanec, Radim; Hromada, Jan; Ehler, Edvard; Keller, Otakar (Iga MZ ČR, 2003)
Předmětem projektu je zavedení imunologické diagnostiky akutních a chronických autoimunitních polyneuropatií v České republice. Jde o multicentrický pilotní projekt vyšetřování výskytu autoprotilátek v séru a likvoru u pacientů s polyneuropatiemi splňujícími klinická a elektrofyziologická kritéria autoimunitních neuropatií.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Neurologic Manifestations; Diagnosis, Differential; Antibody Specificity; polyneuropatie; diferenciální diagnóza; demyelinizační nemoci; specificita protilátek; Neurologic Examination; neurologické manifestace; Polyneuropathies; Demyelinating Diseases; Autoimmune Diseases of the Nervous System; autoimunitní nemoci nervového systému; neurologické vyšetření; neurologie; alergologie a imunologie