Studium vztahu mezi aktivitou kolagenázy typu V a obsahem sICAM-1 a sVCAM-1 v séru a synoviální tekutině k prognóze revmatoidní artritidy - Šťovíčková, Jitka; Macháček, Stanislav; Gatterová, Jindřiška (Iga MZ ČR, 2003)
Bude sledován obsah a aktivita želazináz a hladina solubilních forem imunoglobulinů ICAM-1 a VCAM-1 v krevním séru a v synoviální tekutině pacientů s časnou revmatoidní artritidou. V daném materiálu bude korelován obsak a aktivita želatináz s hladinami s-ICAM-1 a s-VCAM 1 a s aktuálním klinickým stavem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: revmatologie; Collagenases; kolagen typ V; Vascular Cell Adhesion Molecule-1; Collagen Type V; biochemie; revmatoidní artritida; cévní buněčněadhezivní molekula-1; Prognosis; Intercellular Adhesion Molecule-1; kolagenasy; Arthritis, Rheumatoid; mezibuněčná adhezivní molekula-1; prognóza